Wat speelt er bij de Uitkijk?

Jachthaven de Uitkijk is al sinds de jaren '30 in handen van familie Van der Meulen. Het bedrijf werd van vader Cees op zoon Jacob overgedragen, die het weer overdroeg aan zijn dochter Maire. Zij zorgt er momenteel samen met haar vriend Paul voor dat alles op het terrein vlekkeloos verloopt. 

Natuurlijk is het mogelijk om een ligplaats te huren voor je eigen boot. Boxen zijn beschikbaar tot 9,5 m. Ook in de winter wordt er perfect voor jouw schip gezorgd. Winterstalling is mogelijk in het water of op het droge. Dit laatste kan overdekt in de loods, maar dat hoeft niet. Voor prijzen en meer informatie kan je hier klikken. 

Wil je wel van het water genieten, maar heb je geen eigen boot? Dit is geen enkel probleem, want die kan je gewoon huren bij de Uitkijk. Voor de zeilers onder ons zijn er Polyvalken beschikbaar. Deze betrouwbare boten zijn gemakkelijk te hanteren, ook door mensen met weinig zeilervaring. Snel zal het niet gebeuren, maar mocht je een keer omslaan is er nog geen man overboord. De valken komen vanzelf weer overeind en beschikken tevens over een systeem dat het water automatisch loost. Hoewel veiligheid dus voorop staat, betekent dit nog niet dat je in moet boeten aan snelheid. De vorm en stijfheid van de romp zorgen voor de optimale snelheid in deze klasse. 

Als je net iets verder dan het plassengebied wil komen en bijvoorbeeld de Vecht op wil koersen om de prachtige landhuizen eens van dichtbij te bekijken, is het slim om een Loungeboot te huren. Deze stalen sloepen worden volledig uitgerust aan je meegegeven. Stootwillen, anker, landvasten, alles is aan boord te vinden. Zo kan je je zorgeloos neervlijen op de bijbehorende kussens om van het zonnetje te genieten en eens helemaal tot rust te komen.

Als je meer te weten wil komen over de Uitkijk, kan je een kijkje nemen op Facebook of op de website van de haven. Daarnaast kan je natuurlijk telefonisch contact opnemen via 035 582 32 26 of kan je een mailtje sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Huur een polyvalk om de Loosdrechtse wateren mee te verkennen
Het uitzicht
Paul aan het werk
This slideshow uses the JQuery script from Pixedelic
Flora en fauna op de haven
Ook tijdens de winterperiode ligt de Uitkijk er vaak prachtig bij!